عیسی بهادری

طراح فرش و استاد هنرهای سنتی ایران

1284 1365 خ

عیسی بهادری، در سال 1284 خ و در روستای آقچه کهریز (شهرستان کمیجان) به دنیا آمد. او پس از پایان تحصیلات متوسطه به تهران آمد و در مدرسة صنایع مستظرفه به سرپرستی کمال‌الملک ثبت نام کرد و مبانی نقاشی کلاسیک، طبیعت‌سازی، آناتومی و … را فراگرفت. از آنجایی که وی علاقة زیادی به مطالعة کاشی‌ها، گچ‌بری‌ها و نقاشی‌های بناهای تاریخی داشت و اصفهان را مرکز هنرهای سنتی می‌دانست، به این شهر سفرهای پژوهشی زیادی انجام داد.

او پس از آن به استخدام هنرستان هنرهای زیبا در تهران درآمد، هنرستان هنرهای زیبای اصفهان را راه‌اندازی کرد. عیسی بهادری علاوه بر تدریس به احیای هنرهای سنتی و نوآوری در طراحی ایران پرداخت و در نهایت پس از 30 سال فعالیت در این زمینه به سمت مدیرکل صنایع اصفهان منصوب شد.

بهادری، در رشته‌های فرش، منبت، خاتم، موزائیک، کاشی و قلم‌زنی آثار ماندگاری از خود برجای گذاشته است. از او به عنوان یکی از پیشگامان تأثیرگذار طراح فرش اصفهان در سدة اخیر یاد می‌شود. وی مبتکر نقش‌های گل، برگ و پرنده به جای اشکال هندسی بر روی خاتم است. او در سال 1338 خ برای نخستین بار چهره‌بافی را به شیوة نقاشی اجرا کرد.

او تابلوهای نقاشی رنگ روغن متعددی دارد که یکی از آن‌ها با عنوان «مجلس ابن سینا» در موزة لوور پاریس نگهداری می‌شود.

طراحی فرش «بشریت» از کارهای معروف بهادری است که در موزة هنرهای زیبای اصفهان نگهداری می‌شود؛ طرح فرش «تولد انسان» نیز از دیگر آثار اوست که در موزة هنرهای ملی ایران موجود است. از دیگر آثار او در این زمینه می‌توان از فرش‌های: ستاره دریایی، تنازع بقا، تشعیر و پروانه‌ها نام برد. چندین طرح و فرش بافته شده از آثار ممتاز دیگر بهادری نیز در دو موزة نامبرده و همچنین موزة فرش ایران، موزة آستان قدس رضوی و موزه‌ها و مجموعه‌های خصوصی در داخل و خارج از کشور نگهداری می‌شوند.

عیسی بهادری، موفق به دریافت نشان‌های متعددی از جمله مدال هنر از نمایشگاه کالای ایران، نشان سپاس و علمی و هنر از وزارت معارف، دیپلم دونور و مدال طلا از نمایشگاه جهانی بروکسل و نشان علم و هنر از طرف دولت فرانسه شده است.

زنده‌یاد عیسی بهادری در اواخر عمر نزد دخترش در پاریس زندگی می‌کرد و در سال 1365 خ در همین شهر در 81 سالگی درگذشت و در آرامگاه پرلانتز پاریس به خاک سپرده شد.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *