غلامعلی منصوری

بنیانگذار فناوری نانو در ایران

1321 خ  

غلامعلی منصوری، در سال 1321 خ به دنیا آمد. او کارشناسی مهندسی شیمی را از دانشگاه تهران گرفت و پس از مهاجرت به آمریکا مدرک دکتری خود را از دانشگاه اکلاهما و مدرک فوق دکترایش را از دانشگاه رایس دریافت کرد. وی پس از آن استاد شیمی و سرپرست آزمایشگاه تحقیقات ترمودینامیک ایلینوی در شیکاگو شد.
او از بنیانگذاران فناوری نانو در ایران و دانشمند علوم ترمودینامیک، انرژی و نانوتکنولوژی می‌باشد. تاریخچة تشکیل ستاد نانو در ایران به اوایل سال 1380 خ بازمی‌گردد. در این زمان پروفسور غلامعلی منصوری، طی ملاقاتی با دکتر محمدتقی ابتکار اهمیت و جایگاه فناوری نانو و تأثیر آن را در آیندة علمی و صنعتی دنیا بیان کرد و دکتر ابتکار طی نامه‌ای که بعدها به سند اصلی توجه دولتی ایران به فناوری نانو تبدیل شد، از رئیس‌جمهور وقت تقاضا نمود برای راه‌اندازی مجموعه‌ای منسجم جهت تمرکز بر موضوع نانوفناوری اقدام کند. همچنین وی عنوان«محقق برتر ایرانی مقیم خارج» را در جشنواره برترین‌های فناوری نانو در سال 1387 خ به خود اختصاص داده است.
پروفسور منصوری، به خاطر مطالعه در زمینة رفتارفازی سیالات، آسفالتین و الماسواره‌ها و همچنین معرفی و شناساندن بحث فناوری نانو در انتهای دهة هفتاد خورشیدی مشهور است.
پروفسور منصوری، چندین کتاب نگارش کرده است که برخی از آن‌ها در حال حاضر به عنوان کتاب درسی در حوزة ترمودینامیک، رفتارفازی سیالات و رفتار نانو ساختارها در دانشگاه‌ها تدریس می‌شوند. از آن جمله می‌توان به دو کتاب با عناوین Nano Bio Technology و Nanotechnology Principles of Atomic and Molecular و همچنین چاپ حدود 55 مقاله پژوهشی در مجله‌های علمی و ISI اشاره کرد.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *