مجید اسحاقی گرجی
ریاضیدان
1351 خ –
مجيد اسحاقي گرجي، متولد سال 1351 خ در شهرستان بهشهر است. وی در دورة ليسانس، دانشجوي دانشگاه فردوسي مشهد، دورة فوقليسانس، دانشجوي دانشگاه تربيت معلم تهران و دورة دكتری، دانشجوي دانشگاه شهيد بهشتي بود.
دكتر مجيد اسحاقي، كه با دارا بودن بیش از يك صد مقاله ISI بالاترين تعداد مقالات علمي استان در بين اساتيد را داراست با ارتقا از استادياري به استادي تمام (پروفسوري) ركوردار سريعترين ارتقاي مرتبة علمي كشور شد.
اين استاد دانشكده آمار رياضي و علوم كامپيوتر دانشگاه سمنان در كنار كسب عنوان جوانترين استاد كشور كه از اعضاي هيأت علمي دانشكدة مهندسي برق و كامپوتر ميباشد، دومين ركورد شاخصهاي اعضاي هيأت علمي دانشگاههاي كشور را براي دانشگاه سمنان به ارمغان آورده است.
از فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی او میتوان به تألیف بالغ بر 150 مقالة بینالمللی ظرف مدت 7 سال، تألیف كتابی مرجع به زبان انگلیسی؛ مؤسس و سردبیر مجلة بینالمللی «آنالیز غیر خطی و كاربردهای آن» با همكاری تنی چند از بزرگان حال حاضر دنیا در زمینة آنالیز ریاضی؛ اولین ایرانی دارای مقاله در «مجلة بینالمللی آكادمی علوم امریكا» كه مجلهای با اعتبار بالای جهانی در زمینة فیزیك و ریاضی است و تاكنون هیچ ایرانی موفق به چاپ مقاله در این مجله نشده است؛ داور مقاله در بسیاری از مجلات معتبر بینالمللی در زمینة آنالیز ریاضی، پژوهشگر برتر دانشگاه در دو سال متوالی و پژوهشگر برتر كشور در زمینة علوم پایه اشاره کرد.
پروفسور لیب، استاد برجستة ریاضی فیزیک جهان، در سال ۱۹۷۲ م قضیة کانتیویتی را مطرح و آن را در مجلة Advances in Mathematics (ادونس مت) به چاپ رساند. از آن سال تاکنون برخی استادان ریاضی جهان توانستند راه حل این قضیه را پیدا کنند، ولی گروه ریاضیات ایران به سرپرستي دكتر مجيد اسحاقي گرجي پس از ۴۱ سال توانست کوتاهترین راه حل این معمای ریاضی را کشف کند و با تأیید استادان ریاضی جهان آن را در همان مجله به چاپ برساند.
بنا بر نظر دکتر اسحاقی قضیة کانتیویتی لیب اولین معمای ریاضی در زمینه توابع محدب است که مهمترین توابع در آنالیز کاربردی است و در مکانیک کوآنتوم، صنایع نظامی کاربرد دارد و این راه حل به تأیید انجمن ریاضی آمریکا نیز رسیده است.
مجلة «ادونس مت» آمریکا که جزو پنج مجلة برتر ریاضیات دنیاست مقالههایی را منتشر میکند که راه حل جدیدی برای مسائل ارائه داده باشد. در طول تاریخ علمی ریاضی ایران، این دومین بار است که یافتههای علمی دانشمندان کشورمان در ادونس مت چاپ میشود.
پروفسور لیب که در سال 1972 م این قضیه را در حوزة فیزیک کوآنتوم مطرح کرده بود، پس از موفقیت دکتر اسحاقی تمایل خود را برای همکاری با این دانشمند ایرانی اعلام کرد.
دکتر مجید اسحاقی، به عنوان پژوهشگر برتر هم اکنون سه ایدة ریاضی در دست بررسی دارد و اظهار امیدواری کرده است، به نتیجه رساندن این ایدهها انقلابی در عرصة فیزیک، اقتصاد و پزشکی ایجاد کند.
بر اساس پایگاه تامسون رویترز (ISI) که هر سه ماه یک بار فهرست دانشمندان برتر ریاضی جهان را اعلام میکند، دکتر اسحاقی در زمرة 100 دانشمند برتر در سال 2013 م برگزیده شد.
در سال 2015 م نیز که فهرست پراستنادترین دانشمندان جهان منتشر شد، نام دکتر اسحاقی نیز در این لیست قرار داشت.