آرش فردوسی
مدیرعامل تکنولوژی Dropbox
1364 خ – ؟
آرش فردوسی، در سال 1364 خ (1985 م)، در آمریکا از پدر و مادری ایرانی متولد شده و پرورش یافته است، اما به همراه خانواده، گاه برای ملاقات خالهاش به ایران سر میزند. او کارآفرین ایرانی – آمریکایی و یکی از دو بنیانگذار و مدیرعامل تکنولوژی (CTO) دراپ باکس است. مجلة فورچون در سال ۲۰۱۱ م او را به عنوان یکی از ۴۰ نفر زیر ۴۰ سال انتخاب کرد و در همان سال مجلة معروف Inc آرش فردوسی را در فهرست 30 کارآفرین برتر کمتر از 30 سال قرار داد.
Dropbox یک سرویس میزبانی فایل مبتنی بر رایانش ابری است. این سرویس به کاربرانش اجازه میدهد که همیشه و همه جا به فایلهایشان دسترسی داشته باشند، البته به شرطی که یک اتصال اینترنتی داشته باشند! با کمک Dropbox میتوان به راحتی فایلهای کامپیوتر یا گوشی را با فضای تحت وب این سایت، سینک کرد. به این ترتیب اگر اتفاقی برای هارد شما بیفتد یا مثلا در محل کار نیاز پیدا کنید که به فایلی دسترسی داشته باشید، مشکلی نخواهید داشت.
Dropbox در سال ۲۰۰۷ م توسط «درو هوستون» و «آرش فردوسی» بنا نهاده شد.
Dropbox آرش فردوسی، برتری چشمگیری نسبت به رقبای خود مثل Box.net، Sugarsync، Mozy،ZumoDrive دارد، مثلاً کلاینتهای خوبی برای ویندوز، مک، لینوکس و حتی اندروید و آیفون و آیپد دارد، حتی نسخة رایگان Dropbox، دو گیگ فضای رایگان در اختیار کاربر قرار میدهد.
هوستون که در سال 2007 م دانشجوی دانشگاه MIT بود، گاهی با این مشکل مواجه میشد که فراموش میکردUSB خود را همراه ببرد. بنابراین سعی کرد از سایتهایی برای آپلود فایلهای ضروری استفاده کند، اما خیلی زود دریافت که همة آنها مشکلاتی دارند، مثلاً در آنها نمیشد فایلهای بزرگ را به راحتی و به سرعت آپلود کرد، یا پر از باگ بودند، به همین علت درصدد برآمد که سرویسی برای استفادة شخصی خودش درست کند، اما خیلی زود به این فکر افتاد که این سرویس را برای استفاده عمومی آماده کند و با همکاری هم دانشگاهیاش، فردوسی، Dropbox را راه انداخت و این سرویس به صورت رسمی در سال ۲۰۰۸ م معرفی شد و هم اکنون بیش از ۱۸ میلیون کاربر دارد و هر ماه ۱۵ درصد به تعداد کاربران آن افزوده میشود.
نشریات زیادی از نیویورک تایمز و اکانومیست گرفته تا واشنگتن پست و PC Magazine این سرویس را ستودهاند. نشریة «بیزینس اینسایدر» نیز فردوسی و هوستون را یکی از ۱۰۰ فرد شاخص سیلیکون ولی دانسته است.
شرکت آرش فردوسی و دریو هوستون تا حدی نوآورانه بود که به سرعت مورد توجه استیو جابز قرار گرفت، به طوری که در دسامبر 2009 جابز، هاستون و فردوسی را فراخواند و آن دو را به دفتر خود در شرکت اپل واقع در کوپرتینو دعوت کرد.
جابز اعلام کرد که به خرید این شرکت تمایل دارد، اما هاستون گفت: « من مصمم هستم که شرکت بزرگی را بسازم و بنابراین آن را نمیفروشم. برایم اهمیت ندارد که پیشنهاد دهندهام کیست. » (هاستون، تأکید کرد که جابز برایش یک قهرمان بود، با وجود این، پیشنهاد خرید را نپذیرفت.)
در سال 2008 م دارایی هاستون معادل 7.2 میلیون دلار بود. در آگوست 2011 هاستون و فردوسی 7 تن از بزرگان سیلیکون ولی را به منظور مشارکت با «Dropbox» به سانفرانسیسکو دعوت کردند.
زمانی که جابز در سال 2009 م هاستون و فردوسی را در دفتر کار خود ملاقات کرد، تنها دو سال از تأسیس «Dropbox» میگذشت و با وجود این 50 میلیون کاربر داشت. امروز این شرکت بیش از 150 میلیون کاربر دارد و علیرغم اینکه 96 درصد از کاربران تنها از فضای رایگان این سرویس استفاده میکنند، درآمد Dropbox به 240 میلیون دلار در سال 2011 م رسید، تا جایی که در حال حاضر یکی از رقبای جدی iCloud اپل به شمار میرود.