ابوالحسن فرهودی

بنیانگذار رشته ایمونولوژی کودکان در ایران

1303 – 1385 خ

ابوالحسن فرهودی، در سال 1303 خ و در قم به دنیا آمد. او در سال 1332 خ دکتری پزشکی عمومی و سپس دکتری تخصصی بیماری‌های کودکان را در دانشگاه تهران گذراند و در کنار استاد خویش، دکتر محمد قریب، در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و مرکز طبی کودکان مشغول به کار شد.
دکتر فرهودی، از سال 1349 خ به عضویت هیأت علمی دانشگاه درآمد و با توجه به علاقة وی به رشتة آلرژی و ایمونولوژی، برای گذراندن دورة تخصصی این رشته راهی لندن شد و این دوره را در بیمارستان GOS گذراند. سپس دوره‌های تکمیلی ایمولونوژی آلرژی را در کانادا و نزد پروفسور سوتیل و پروفسور استرلند طی کرد.
دکتر فرهودی، بنیانگذار رشتة فوق تخصصی ایمونولوژی کودکان در ایران و مؤسس بخش فوق تخصصی ایمونولوژی – آلرژی در مرکز طبی کودکان و از بنیانگذاران مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
از سوابق دیگر دکتر فرهودی می‌توان به عضویت وی در انجمن ایمونولوژی انگلستان، عضویت در آکادمی آلرژی و ایمونولوژی و آسم آمریکا، عضویت در هیأت بورد کودکان ایران، دبیر هیأت ممتحنة آلرژی و ایمونولوژی ایران، ریاست کنگرة بین‌المللی ایمونولوژی در سال 1988 م و استاد نمونه سال 1370 خ اشاره کرد.
وی در رابطه با آلرژی به شیر گاو و مقایسه با شیر مادر، تاگومیتوز و آلرژی به شیر گاو، اندازه‌گیری ایمونوگلبولین کودکان ایرانی، مقایسه NBT و Killing در بیماران CDD، آلرژی به پنیسیلین در کودکان، اندازه‌گیری ارقام طبیعی فونکسیون تنفسی از 6 ساله تا 20 ساله، مطالعة آلرژی‌های هوایی کرج و تهران، مطالعة بیماران مبتلا به عیب اولیه مژک‌ها (PCD)، راه‌اندازی آزمایشگاه ایمونولوژی و آلرژی توام با بخش ایمونولوژی بالینی کودکان و …. تحقیقاتی انجام داده است.
وی دارای تألیفات متعددی در زمینة ایمونولوژی و آلرژی به زبان فارسی و انگلیسی است. آخرین کتاب دکتر فرهودی در این زمینه با همکاری چند تن از اساتید دانشگاه‌های هاروارد و مک‌گیل کانادا به رشتة تحریر درآمد.
از این استاد گرانقدر در چهارمین مراسم تجلیل از اساتید پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران که دی سال 1383 توسط دبیرخانه نکوداشت اساتید معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران برگزار شد، تقدیر به عمل آمد.
دکتر فرهودی، در سال 1385 خ در 82 سالگی در حالیکه برای دیدار فرزندانش به پاریس رفته بود، در اثر عرضه قلبی درگذشت.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *