حسین صادقی

جراح سرشناس قلب و عروق

1308 خ –  ؟

حسین صادقی، در سال 1308 خ و در روستای چکنه نیشابور به دنیا آمد. پدرش مؤسس اولین مدرسه به سبک نوین در روستای چکنه در سال 1307 بود. او تحصیلات ابتدایی را در مدرسه‌ای نوین که پدرش مؤسس آن بود، گذراند و تحصیلات متوسطه را در قوچان و مشهد سپری کرد. وی در سال 1329 خ جهت ادامه تحصیل به سوئیس رفت و دکتری پزشکی خود را از دانشگاه پزشکی لوزان دریافت کرد. او سپس به آمریکا رفت و بورد تخصصی جراحی عمومی و فوق‌تخصص جراحی قلب و ریه را از دانشگاه‌های آمریکا دریافت کرد.
پروفسور صادقی، از شاگردان و همکاران کریستین برنارد، جراح مشهور قلب بود. او پس از پایان تحصیلات به ایران بازگشت و در بیمارستان مسیحی مشهد مشغول به کار شد و بعد از مدتی بار دیگر عازم سوئیس شد و به ریاست بخش جراحی قلب و عروق دانشگاه لوزان منصوب گردید که به مدت سی سال در این جایگاه بود.
او در این مدت ابداعات جدیدی در امر جراحی قلب و عروق به وجود آورد. خود ایشان در این باره می‌گوید: «در مدت نزدیک به سی سال، جراحی قلب و عروق را در دانشگاه، توسعه دادم، به طوری که تعداد عمل‌های جراحی قلب باز که در سال اول مسئولیتم فقط 60 عمل بود، به متجاوز از 900 عمل در سال آخر اشتغالم رسید. در این مدت نوآوری‌هایی در تکنیک جراحی عروق قلبی، تعویض دریچه‌های قلب، جراحی نارسایی‌های مادرزادی قلب و جراحی عروق را به وجود آوردم. پیشرفت‌های زیادی هم در مراقبت‌های بعد از عمل انجام دادیم که سبب بهبود نتایج عمل‌های جراحی قلب و عروق گردید. نتایج خوب عمل‌ها با بهترین مراکز قلب دنیا رقابت می‌کرد. مثلاً در جراحی پیوند قلبی که تلفات بعد از عمل حتی در بهترین مراکز قلبی جهان بین 8 تا 10 درصد است، در بخش ما فقط 3/7 درصد بود.»
پروفسور صادقی، دو نفر از رؤسای‌جمهور کشور سوئیس را نیز عمل جراحی قلب نموده و در سال 1385 خ برندة لوح تقدیر ابن سینا شد.
او به دلیل علاقه‌ای که به فرهنگ و هنر داشت، تصمیم به ترجمة رباعیات عمر خیام به زبان‌های انگلیسی و فرانسه گرفت و اثری مشتمل بر110 رباعی از خیام با خط غلامحسین امیرخانی و تابلوهای فرشچیان به چاپ رساند.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *