خانه موزه دکتر معین و استاد جاوید

خانه موزه دکتر معین و استاد جاوید: این خانه موزه دو عمارت مجزا در یک باغ است که پس از آنکه در سال 1383 خ به تملک شهرداری درآمد، با یکدیگر ادغام شدند. منزل دکتر معین در مجاورت منزل محمدعلی امیر جاهد یکی از مشهورترین شاعران و تصنیف‌سازان ایرانی قرار داشت. استاد جاوید، پدر همسر دکتر معین بود. دکتر معین نخستین فردی بود که در گروه ادبیات فارسی موفق به اخذ مدرک دکتری شد. شهرداری خانه‌های معین و امیر جاهد را از بازماندگان آنها خریداری کرد تا آن را به مکانی برای برگزاری کلاس‌‌های ادبیات و موسیقی و جشنواره‌های اینچنینی تبدیل کند و تا سال 1395 به فعالیت های فرهنگی و ادبی در این خانه پرداخته شد.
پس از آن تصمیم گرفته شد این خانه به موزه تبدیل شود، همچنین نشست‌های مولانا‌خوانی، شاهنامه‌خوانی، آموزش عکاسی، موسیقی، خوشنویسی و انجمن ادبی معین در این موزه انجام گیرد.
در این موزه آثار ارزشمندی نگهداری می‌شوند. در اتاق کار دکتر معین می‌توان لوازم شخصی، کتابخانه، دانشنامه، جوایز و نشان‌های بین‌المللی و دست‌نوشته‌های او را دید. وصیت‌نامه نیما یوشیج نیز در این موزه نگهداری می‌شود. این خانه لوکیشن فیلمبرداری برخی از فیلم‌ها و سریال‌ها از جمله سرزمین کهن (کمال تبریزی) و سریال شهرزاد (حسن فتحی) بوده است.
این خانه در خیابان پیروزی، چهارصد دستگاه، خیابان بایزید بسطامی قرار دارد.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *