دانشکده ابوریحان
دانشکده ابوریحان: دانشگاه تهران با نام سابق پردیس ابوریحان در مهر ماه سال ۱۳۳۱ با نام “دانشسرای کشاورزی” فعالیت خود را شروع کرد. این مجموعه به مساحت ۳۰ هکتار، شامل ۸ هکتار مزرعه تحقیقاتی – آموزشی است. در سال ۱۴۰۰ عناوین پردیسهای فنی، هنر، ابوریحان، فارابی، کشاورزی و … که از آن دسته از مجموعههای دانشگاهی دانشگاه تهران هستند که پذیرای دانشجویان نوبت روزانه (آموزش رایگان) محسوب میشوند؛ همگی به «دانشکدگان» تغییر یافتند تا میان این مجموعههای دانشگاهی روزانه با پردیسهای بینالمللی و خودگردان (برای دانشجویان شهریهپرداز) دانشگاه تهران، تمایز ایجاد شود.
در مهرماه ۱۳۴۵ به دانشسرای عالی سپاه دانش، در سال ۱۳۵۳به دانشگاه سپاهیان انقلاب با فعالیت آموزشی در مقطع کاردانی و کارشناسی آغاز گردید. در سال ۱۳۵۷ دانشگاه ابوریحان بیرونی که شامل دانشکدههای علوم تربیتی، عمران روستایی، علوم بهسازی، ادبیات و علوم انسانی بود.
شهریور ماه ۱۳۶۲تغییر نام به آموزشکده کشاورزی، در سال ۱۳۶۷ تغییر نام به مجتمع آموزش عالی ابوریحان که دو دانشکده تحت پوشش این دانشکده تصویب و به فعالیت آموزشی پرداختند.
از سال ۱۳۸۴ با تغییر نام به پردیس ابوریحان فعالیتهای خود را در دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه علوم کشاورزی ادامه میدهد.