سالار کمانگر

ابداع‌کنندة سیستم تبلیغات گوگل و مدیر یوتیوب

1355 خ –

کمانگر، جوانی که پس از چاد هورلی مدیرعامل یوتیوب شد، متولد 1355 خ (1976 م) در تهران و یک ایرانی‌تبار موفق در میان نام‌های بزرگ دنیای فناوری است. تحصیلات سالار، هیچ ربطی به شغل فعلی‌اش ندارد. او فارغ‌التحصیل رشتة بیولوژی از دانشگاه استنفورد است، اما اکنون در دنیای پرطرفدار فناوری می‌درخشد. کمانگر 22 ساله بود که به گوگل راه یافت و از جمله کارمندان قدیمی این شرکت بزرگ به شمار می‌رود. وی در سال 1998 و پس از پایان تحصیلاتش به گوگل پیوست، ولی پله‌های ترقی را به ترتیب و نه یک شبه پیمود. او 7 سال بعد و در حالی که هنوز به 30 سالگی نرسیده بود به یکی از کلیدی‌ترین و مهم‌ترین کارمندان گوگل تبدیل شد.

یکی از بزرگ‌ترین و شناخته‌شده‌ترین موفقیت‌های این ایرانی‌تبار ابداع سیستم تبلیغات گوگل یا Google Advisers  است که باعث درآمدزایی بسیار زیادی برای گوگلی‌ها شده، ضمن اینکه به پیشرفت و درخشش کمانگر هم کمک شایانی کرده است. نهمین کارمند گوگل، این روزها در رأس هرم بزرگ‌ترین سایت به اشتراک‌گذاری فیلم در دنیا یعنی همان یوتیوب قرار دارد که گوگل آن را در سال 2006 م و به قیمت 1/65 میلیارد دلار خریداری کرد. مدیر جوان و 41 سالة حال حاضر یوتیوب، پيش‌تر معاون بخش برنامه‌هاي تحت وب گوگل نظير جي‌ميل، اوركات، تقويم گوگل، بلاگر، پيكاسا و … بوده است.

او اولین طرح تجاری شرکت گوگل را ارائه کرده و مسئولیت فعالیت‌های مالی و قانونی گوگل را از ابتدا به عهده داشته است. وی اکنون مدیریت پروژة Google TV که زیرمجموعه You tube قرار گرفته، نیز هست.

کمانگر، در مصاحبه‌اي كه با مجلة معروف Business Week انجام داد، در این باره که چگونه بعد از گرفتن مدرک در رشتة بیولوژی و درس خواندن در حوزة پزشکی، سر از فناوري اطلاعات درآورد، می‌گوید:

«اوايل كه به مدرسه مي‌رفتم، بسيار مشتاقانه خيال پزشك شدن را در سر مي‌پروراندم، تا اينكه زماني را به تماشاي طبابت پزشكان اختصاص دادم. از آن به بعد بسيار مشتاق شدم كه دانشمند شوم. ولي هر چه می‌گذشت بيشتر متوجه مي‌شدم كه اين كار هيجان‌آور نيست. بعدها وقتي دو هفته به صورت پاره‌وقت در گوگل مشغول شدم، فهميدم کارهایی که در گوگل درگیرشان می‌شوم، به من انرژي مي‌دهد. درسي كه من آموختم اين بود كه تنها تصور و خيالي كه از يك كار داريم كافي نيست و بايد مطمئن شویم که يك حرفه به صورت روزانه هيجان و انگيزة لازم را فراهم مي‌كند.»

او همچنین می‌گوید: «ذهنتان را مشغول به دست آوردن يك شغل و كار عالي نكنيد. به سمت شغلي برويد كه علاقه داريد و به آن جذب شويد و بعد از مدتي در آن شغل پيشرفت كرده و به مقام‌هاي بالاي آن خواهد رسيد.»

سالار کمانگر، معاون ارشد شرکت هولدینگ آلفابت نیز می‌باشد.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *