شهرک سینمایی غزالی

شهرک سینمایی غزالی: شهرک سینمایی غزالی در بزرگراه شهید لشکری، کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص کرج، بعد از کارخانه سایپا، قرار دارد. این شهرک در سال ۱۳۵۸ به همت علی حاتمی فیلمساز برجسته‌ ساخته شد. شهرک غزالی به «شهرک سینمایی و تلویزیونی ایران» تغییر نام داده، اما هنوز با نام شهرک غزالی شناخته می‌شود.
علی حاتمی برای فیلم‌برداری مجموعه تلویزیونی هزاردستان به لوکیشن خاصی نیاز داشت که شرایط جغرافیایی و شهری اوایل قرن چهاردهم خورشیدی را به نمایش بگذارد. به این ترتیب طرح ساخت شهرک سینمایی غزالی تهران با همت او و همکاری زنده‌یاد ولی‌الله خاکدان کلید خورد. برای این منظور زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در غرب تهران در زمین‌های کناره بزرگراه تهران – کرج را در نظر گرفتند و عکس‌هایی از بناها، عمارت‌های دولتی، محله‌ها و خیابان‌های تهران، لباس و … تهیه کردند.
در ابتدا علی حاتمی به ایتالیا رفت و با همراهی نقاشی ایتالیایی در شهرک سینمایی «چینه چیتا»، اتودهایی از اسناد و عکس‌ها زد و تابلوهای کوچکی تهیه کرد. سپس با کمک جانی کورتینا، یکی از بهترین دکوراتورهای ایتالیایی، نقشه شهرک را ترسیم کرد و ماکت آن را به ایران آورد. پس از انتخاب زمین مناسب، ساخت شهرک با مدیریت محمدمهدی دادگو در اسفند سال ۱۳۵۸ آغاز شد و نهایتا دکورهای مجموعه تا سال ۱۳۶۲ به بهره‌برداری رسید.
خیابان لاله‌زار از بخش‌های مهم شهرک است که در طول زمان دستخوش آسیب‌هایی شده است؛ به‌نحوی که مسعود جعفری جوزانی در زمان ساخت سریال «در چشم باد»، کل مجموعه لاله‌زار را با بودجه شخصی خود بازسازی کرد.
از مکان‌های سریال هزار دستان به میدان توپخانه، ساختمان شهرداری، ساختمان عدلیه، خیابان لاله‌زار، خیابان اکباتان، جواهر فروشی قازاریان، گراند هتل، ساختمان شاه‌آباد و کافه پارس تهران قدیم می‌توان اشاره کرد. نماهایی از خیابان اکباتان، لاله زار، و تهران قدیم بین سال ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۰، نیز موجود است. یکی دیگر از بناهای مهم سریال هزار دستان، ساختمان سینما تابان است که نبش خیابان لاله‌زار واقع شده‌ است و جزو نخستین سینماهای تهران است که اولین فیلم ناطق ایرانی نیز به نام دختر لر، ساخته عبدالحسین سپنتا، در آن اکران شد.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *