فرزاد ناظم
مدیر بخش فنی یاهو
1340 خ –
فرزاد ناظم، در سال 1340 خ و در تهران متولد شد. او تحصیلات متوسطه را در دبیرستان البرز گذراند و برای ادامه تحصیل به ایالات متحده مهاجرت کرد. وی در آمریکا موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشتة علوم رایانه از دانشگاه ایالتی پلیتکنیک کالیفرنیا شد.
ناظم، از سال ۱۹۸۵ م فعالیت حرفهای خود را در SYDIS آغاز نمود. در این مدت بر اثر شایستگیهای فراوانی که از خود به نمایش گذاشت، توانست به سرعت پلههای ترقی را طی نماید و به مدارج مدیریتی دست یابد. در همین سال به کمپانی عظیم Oracle پیوست و در مدت ده سالی که در این شرکت فعالیت میکرد، توانست سمت معاونت رسانهای این امپراتوری را از آن خود نماید و علاوه بر آن در دو نقش مسئول تقسیمات سرور شبکهای و همچنین به عنوان یکی از اعضای مدیریت کمیتة فروش محصولات ظاهر گردد. در مارس ۱۹۹۶ م ناظم به یاهو پیوست و به عنوان یکی از اعضای اصلی مهندسی شبکة این سایت مشغول به کار شد.
سایت Yahoo که بنا به گفتة مسئولینش امروزه بیش از ۱۸۰ میلیون کاربر در سراسر دنیا دارد، در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای اطلاعاتی و تجاری مشغول به فعالیت است. مهندس فرزاد ناظم، دارندة مدرک مهندسی کامپیوتر از دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا، از ژانویة سال ۲۰۰۲ م رسماً مدیریت فنی سایت یاهو را در اختیار گرفت. در این سمت او با به کارگیری تیمهای تخصصی قوی که اکثراً زیر نظر خود او آموزش دیده بودند، سعی داشت تا با تمام توان، یاهو را به عنوان قدرت اول دنیای اینترنت به کاربران بشناساند و در این مسیر از هیچ تلاش علمی و تخصصی دریغ نمیکرد. نکتة جالب در مورد فعالیتهای او در این بخش این است که قصد دارد تنها با کمک تیمهای تخصصی خودش و نه دخالت سرمایهگذاران مختلف این راه را به مقصد رساند و عقیده دارد که دخالت دیگران که از تخصص کافی برخوردار نیستند، سبب کاهش سرعت رشد خواهد شد. این باور او اگر چه به مذاق بسیاری از حامیان مالی سایت خوشایند نبوده است، اما روحیة ایرانی و خستگیناپذیر این مدیر شایسته باعث شده تا همچنان مدیران یاهو از او به طور کامل حمایت نمایند.
نشریة فورچون در سال 2003 م فرزاد ناظم را با ثروتی در حدود ۳۰۰ میلیون دلار (حدود 1000 میلیارد تومان)، به عنوان چهاردهمین ثروتمند ایرانی در جهان معرفی کرد.
همچنین پس از خاتمة اختیاری فعالیت ناظم در یاهو، برای قدردانی از زحمات او پاداش ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار دلاری (حدود 30 میلیارد تومان) در نظر گرفته شد.
ناظم، پس از بازنشستگی، نهادی برای سرمایهگذاری در هستة اولیة شرکتهای نوپا راه انداخت که تاکنون روی بیش از 41 شرکت سرمایهگذاری کرده و خود میگوید: «به منتورشیپ، برای تکنولوژیستهای با استعداد نیز میپردازم. از مشاوره برای طراحی و معماری فنی یک سیستم تا تدوین استراتژی بازار و یا جلب سرمایه و غیره و همینطور به استارتآپهایی که میخواهند در شرکتهای بزرگ ادغام شوند نیز کمک میکنم.»