محمدحسین ماندگار

بنیانگذار پیوند قلب و ریه

1333 خ –  ؟

محمدحسین ماندگار، در سال 1333 خ و در تهران متولد شد. او در سال 1351 خ در رشتة پزشکی در دانشگاه تهران به ادامه تحصیل پرداخت. پس از آن بین سال‌های 1358 تا 1362 خ تحصیلات تخصصی جراحی را در دانشگاه تهران تکمیل کرد و فوق تخصص جراحی قلب و عروق خود را نیز از همین دانشگاه در سال 1366 خ دریافت کرد.
دکتر ماندگار، در سال 1367 خ (1988 م) به تیم جراحی دکتر دورال در دانشگاه لندن در بیمارستان گایز و دکتر یاکوب هرفیلد پیوست، تا تحصیلات تکمیلی خود را در رشتة جراحی قلب و عروق در این مراکز معتبر جهانی بگذراند. او در سال 1369 خ (1990 م) طی یک دوره آموزش در بهترین مراکز جراحی قلب دنیا از جمله مؤسسة قلب تگزاس آمریکا و بیمارستان سنت لوک و دانشگاه هوستون تگزاس در کنار اساتیدی همچون «دانتن کولی» به کسب تجربه پرداخت.
دکتر ماندگار، در سال 1370 خ به ایران بازگشت و بخش جراحی قلب بیمارستان شریعتی در تهران را پایه‌گذاری کرد. بعدها این مرکز دانشگاهی به یکی از پرکارترین و مشهورترین بیمارستان‌های دانشگاهی تهران در رشتة جراحی قلب تبدیل شد.
وی هم‌زمان با تدریس در دانشگاه تهران، علاوه بر درمان بیماران صعب‌العلاج، به تربیت دانشجویان و دستیاران جراحی فوق تخصص قلب، همت گمارد که در این راستا بیش از 35 جراح قلب تربیت کرد.
او مقالات متعددی در زمینة جراحی قلب ارائه کرده است که این مقالات در کنگره‌های متعدد داخلی و خارجی مورد استقبال قرار گرفت و تعدادی از آن‌ها در نشریات معتبر پزشکی همچون نشریة سالیانة قفسة سینه و نشریة اکوکاردیوگرافی به چاپ رسیده است. وی از سال 1369 خ مشاور سازمان پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران و از سال 1379 خ مشاور فرهنگستان علوم پزشکی می‌باشد. او همچنین از سال 1379 خ (2000 م) عضو دائمی انجمن جراحان قلب و قفسه سینة حوزة مدیترانه و از سال 1380 خ (2001 م) عضو رسمی و ثابت جامعة جراحان قلب و قفسه سینة اروپا و همچنین از سال 1381 خ (2002 م) عضو ثابت و رسمی جراحان قفسه سینة آمریکاست.
دکتر ماندگار از اعضای مؤسس و هیأت مدیرة جامعة جراحان قلب ایران بود و همچنین از اعضای جامعة جراحان و انجمن آترواسکلروز ایران می‌باشد. او دورة جراحی پیوند قلب خود را در سال 1988 م در بیمارستان CHUV در لوزان؛ در سال 1990 م در پاریس؛ در سال 1991 م در لندن و در نهایت در سال 1992 م در وین گذراند و ماحصل تمامی تجربیات خود را در طی این سال‌ها در تأسیس مؤسسة پیوند قلب و ریة بیمارستان دکتر شریعتی به کار برد و نهایتاً در تابستان 1370 خ اولین پیوند موفقیت‌آمیز قلب در ایران را بر روی پسری روستایی به نام «مجید بالغ تیل» به نام خود به ثبت رسانید. از آن تاریخ تاکنون متجاوز از 110 مورد پیوند قلب در ایران توسط تیم جراحی پیوند قلب ایشان انجام شده است. شایان ذکر است که اجرای پیوند قلب در ایران قبل از اولین تجربه موفق آن توسط اساتیدی همچون دکتر عباسعلی دانشور از دانشگاه پزشکی تبریز و دکتر سنجریان از دانشگاه شیراز مورد تجربه قرار گرفته بود.
پروفسور ماندگار، در برپایی کنگره‌ها و همایش‌های قلب و جراحی آن در ایران تلاش چشمگیری از خود نشان داده است و در هفتمین کنگرة جراحی قلب و نهمین همایش تازه‌های قلب به عنوان دبیر جراحی قلب کنگره خدمت کرده است.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *