نورالدّین هادوی

پزشک، متخصص داخلی

1299 – 1397 خ ؟

نورالدّین هادوی، در سال 1299 خ و در اصفهان متولد شد. او تحصیلات ابتدایی را در دبستان فردوسی و متوسطه را در دبیرستان سعدی اصفهان گذراند. در سال 1316 خ با به دست آوردن رتبۀ اول آزمون ورودی دانشکدۀ پزشکی دانشگاه تهران، تحصیلات عالی خود را آغاز کرد و در سال 1322 خ فارغ‌التحصیل شد. وی در سال 1324 خ در سه رشتۀ جراحی، داخلی و زنان مقام اول را کسب کرد و در این میان رشتۀ داخلی را انتخاب کرد و در بخش بیماری‌های داخلی بیمارستان رازی مشغول به کار شد. در سال 1325 خ با کسب رتبۀ اول در مسابقة رئیس درمانگاهی (استادیاری)، رئیس درمانگاهی طب کودکان بیمارستان امیراعلم شد. همچنین در سال 1327 خ در مسابقة انتخاب دانشیار نظری بیماری‌های داخلی که 12 شرکت‌کننده داشت، مقام نخست را به دست آورد و با حفظ سمت ریاست درمانگاه کودکان، برای دانشیاری بیماری‌های داخلی و تدریس در دانشگاه انتخاب شد.
هادوی، در سال 1331 خ به دعوت دولت فرانسه، به آن کشور رفت و در مدت سه سال در رشتۀ بیماری‌های غدد درون‌ریز و کارهای عملی و آزمایشگاهی تحصیل کرد و در این مدت مطالعات خود در زمینۀ بیماری‌های کودکان کلیه و قلب را تکمیل کرد.
او از مؤسسین نخستین انجمن‌های علمی پزشکی کشور است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان تأسیس انجمن متخصصان کلیه، انجمن متخصصان بیماری‌های درون‌ریز و انجمن متخصصان طب داخلی را نام برد. وی همچنین عضو انجمن متخصصان کودکان ایران، انجمن متخصصان آلرژی ایران و انجمن متخصصان پوست ایران بود.
از مسئولیت‌های مهمی که در 40 سال پیش فعالیت ایشان بر عهده داشتند به این موارد می‌توان اشاره کرد: مشاور و پزشک بیماری‌های کودکان در شیرخوارگاه؛ مشاور و پزشک بیماری‌های کودکان وزارت بهداری؛ ریاست بخش طبی بیمارستان‌های راه‌آهن و شهرداری؛ رئیس کمیتۀ پژوهشی و ریاست بخش‌های 1 و 2 بیمارستان امام خمینی؛ عضویت افتخاری فرهنگستان ‌علوم ‌پزشکی؛ ریاست انجمن بیماری‌های کلیه؛ نایب رئیس انجمن غدد و بسیاری سمت‌های‌دیگر … .
دکتر هادوی، به خاطر تلاش‌های علمی و سخت‌کوشی‌های بسیارش تقدیرنامه‌های متعددی به دست آورد، از جمله تقدیرنامه از پروفسور اُبرلَن، رئیس وقت دانشکدۀ پزشکی، به مناسبت فعالیت‌ دوجانبۀ تدریس و ادارۀ درمانگاه کودکان؛ تقدیرنامه از پروفسور پاستور والری‌راد برای تألیف کتاب آلرژی؛ تقدیرنامه از پروفسور لوسین دوژن، استاد بیماری‌های غدد درون‌ریز دانشگاه پاریس؛ تقدیرنامه از انجمن بیماری‌های کلیۀ ایران؛ تقدیرنامه از شورای توسعه و تشویق پژوهش‌های علمی وابسته به وزارت علوم و قدردانی از طرف دانشکدۀ پزشکی دانشگاه تبریز؛ لوح سپاس از انجمن غدد مترشحه درونی ایران.
دکتر هادوی، در سال 1358 خ پس از 35 سال خدمت به درخواست خودش بازنسشت شد، اما 20 سال بعد از آن نیز در دانشگاه علوم پزشکی تهران به فعالیت پرداخت.
زنده‌یاد هادوی، اول مرداد 1397 در 98 سالگی در تهران دار فانی را وداع گفت.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *