پرویز معین (ولندانی)

رئیس مؤسسة مرکزی تحقیقاتی دانشگاه ناسا

1331 خ – ؟

پرویز معین، متولد 1331 خ و در روستای ولندان از توابع شهرستان شهرضا است. او دورة کارشناسی مهندسی مکانیک خود را در سال 1353 خ در دانشگاه مینِسوتا پشت ‌سر گذاشت و در سال 1354 خ مدرک کارشناسی ارشد مکانیک سیالات را از دانشگاه استنفورد اخذ نمود. سپس به طور هم‌زمان کارشناسی ارشد رشتة ریاضی و دکتری مکانیک را در سال 1357 خ به پایان رساند.

پرویز معین، در حال حاضر ساکن ایالت کالیفرنیا در آمریکا و عضو هیأت علمی مهندسی مکانیک دانشگاه استنفورد آمریکاست. او مدیر و بنیانگذار مرکز تحقیقات ارتعاشات دانشگاه استنفورد و ایمز است که در سال 1987 م به عنوان یک کنسرسیوم تحقیقاتی میان ناسا و مرکز تحقیقات ارتعاشات دانشگاه استنفورد به مطالعات بنیادی جریان ارتعاش اختصاص داده شده است.

به گزارش Banki.ir وی یکی از چندین چهرة ایرانی سازمان فضایی آمریکا، ناسا است که تاکنون افتخارات علمی فراوانی به دست آورده است.

پروفسور معین، یکی از پیشگامان استفاده از روش‌های عددی شبیه‌سازی عددی مستقیم و شبیه‌سازی گردابه‌های بزرگ در جریان‌های آشفته است.

همچنین تیم تحقیقاتی “Center for Turbulence Research” (مرکز تحقیقات آشفتگی) آمریکا با همکاری پروفسور پرویز معین، موفق به تکمیل یکی از دقیق‌ترین محاسبات فشرده برای حل یک مسألة پیچیده دینامیک سیالات شدند.

ابر رایانه سکویا (Sequoia) در آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمور (LLNL) که دارای بیش از یک میلیون و 500 هزار هسته محاسباتی است، تا چندی قبل عنوان پرقدرت‌ترین ابر رایانه جهان را به خود اختصاص داده بود.

عضویت در این تیم تحقیقاتی یکی از مهم‌ترین دلایل شهرت جهانی این استاد برجستة ایرانی در عرصه‌های علمی جهان است.

پروفسور معین، جوایز علمی ارزشمندی را از آن خود کرده است. از آن جمله می‌توان به جوایز علمی ناسا و جوایز انستیتو آمریکایی هوانوردی و فضانوردی؛ مدال دستاورد علمی استثنایی ناسا، جایزة لارنس AIAA؛ جایزة دینامیک سیالات AIAA؛ مدال رهبری برجستة ناسا؛ جایزة دستاورد برجسته از دانشگاه مینه‌سوتا؛ جایزة Humbolt از جمهوری فدرال آلمان؛ دکتری افتخاری از دانشگاه پلی‌تکنیک مادرید؛ جایزة دینامیک سیالات APS و … اشاره کرد.

آکادمی علوم چین با استادی انیشتین در سال 2009 م پروفسور ولندانی را به رسمیت شناخت و در سال 2013 م به عنوان یک عضو خارجی آکادمی سلطنتی اسپانیا معرفی شد. او در حال حاضر رئیس مؤسسة مرکزی تحقیقاتی دانشگاه ناسا در آمریکاست.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *