کاظم فتحی

رئیس آکادمی جراحان اعصاب و استخوان آمریکا

1307 – 1385 خ ؟

کاظم فتحی، در سال 1307 خ و در تهران متولد شد و پس از اخذ مدرک دکتری پزشکی، در سال 1334 خ برای ادامه تحصیل در رشتة جراحی مغز و اعصاب به آمریکا رفت و سپس از آن عازم کشور سوئد شد و حدود یک سال به عنوان دستیار استاد جراحی‌های مغز و اعصاب، پروفسور نورلین، که ریاست کنگرة جراحان دنیا را بر عهده داشت، به فعالیت خود ادامه داد و پس از آن به آمریکا بازگشت و به مدت 18 سال ریاست بخش جراحی در بیمارستان بزرگ ایالت آیووا و مدتی نیز ریاست بخش جراحی اعصاب در دانشگاه آموری در ایالت آتلانتای آمریکا را بر عهده داشت.

پروفسور کاظم فتحی، در طول دوران فعالیت خود علاوه بر آنکه به عضویت افتخاری جمعیت کالج جراحان آمریکا و کنگرة جراحان اعصاب آمریکا نائل آمد؛ ریاست جراحان کالج سلطنتی سوئد؛ ریاست آکادمی جراحان اعصاب و استخوان آمریکا؛ ریاست بورد جراحی اعصاب و استخوان؛ ریاست انجمن جراحان جهان در آمریکا؛ ریاست نظام پزشکی آمریکا و ریاست جمعیت جراحان اعصاب میدوست (Midwest) را عهده‌دار بوده است. وی همچنین عنوان شاعر سال و پزشک سال را نیز کسب کرده است و دارای 50 مدال بشریت می‌باشد.

پروفسور فتحی، سردبیر ژورنال بین‌المللی جراحی عمومی و مجلة آکادمی جراحان اعصاب و استخوان آمریکا و چهار نشریة فارسی – انگلیسی بود. او علاوه بر انتشار بیش از 800 مقالة علمی و تألیفاتی در زمینة جراحی، به دلیل اختراع نخستین«شنت» مورد استفاده در درمان سکته‌های مغزی که به نام ایشان نامگذاری شده (Fathie’s Carotid Artery Shunt / By Pass) و همچنین داروی معروف «اسکلکسین» (Skelaxin) که برای نرم کردن عضلات و درمان بیماری‌هایی نظیر MS کاربرد دارد، از شهرت و اعتبار ویژه‌ای در جامعة پزشکی جهان برخوردار است. این جراح برجسته برای نخستین بار چهار عارضة مغز و اعصاب از جمله سالکوفای مهرة اول گردن را گزارش کرده است.

پروفسور فتحی، دارای تألیفاتی است که مجموعه‌های ادب فارسی را دربرمی‌گیرد، از آن جمله می‌توان به ترجمة قرآن کریم به زبان انگلیسی ساده؛ دفتر آرزو (دیوان اشعار)؛ مروری بر پنج گنج نظامی گنجوی؛ پیام آرمان، گنجینة رامین (دیوان اشعار به زبان فارسی و انگلیسی)؛ گلچینی از گلشن رضوان (بیوگرافی بیش از چهارهزار شاعر ایرانی در هفت جلد)؛ طب ایران (به زبان انگلیسی)؛ پورسینا (دربارة بوعلی سینا پزشک ایرانی) اشاره کرد.

زنده‌یاد فتحی، در آذر 1385 در 78 سالگی در آمریکا درگذشت.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *