امید کردستانی

امید کردستانی

مدیر بخش فروش و عملکرد جهانی گوگل

1343 خ –  ؟

امید کردستانی، در سال 1343 خ در تهران به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در همین شهر و در یک مدرسة کاتولیک ایتالیایی آغاز کرد. 14 ساله بود که پدرش را به خاطر بیماری سرطان از دست داد و پس از آن، همراه مادر و برادرش ابتدا به انگلیس و سپس به کالیفرنیای آمریکا مهاجرت کرد.
به گزارش Banki.ir، مهندس کردستانی، نایب رئیس فعلی بخش فروش و عملکرد جهانی گوگل، مدرک کارشناسی مهندسی برق خود را در سال 1984 م از دانشگاه ایالتی سن‌خوزه دریافت کرد و پس از آن مدتی به عنوان مهندس در شرکت HP مشغول به کار شد.
کردستانی، چند سال بعد، برای رسیدن به اهداف تجاری خود، در رشتة MBA در مقطع فوق لیسانس ادامه تحصیل داد و توانست در سال 1991 م از دانشگاه استنفورد فارغ‌التحصیل شود.
موفقیت قابل تحسین او در شرکت نت اسکیپ بود که باعث شد این مدیر ایرانی در سال 1999 م به کادر اجرایی 11 نفرة گوگل اضافه شود. اما حکایت استخدام امید کردستانی در گوگل هم خالی از لطف نیست.
سرگی برین، یکی از بنیانگذاران این غول اینترنتی، کسی بود که قرار بود با امید کردستانی مصاحبه کند. مصاحبه هم دور یک میز پینگ پنگ در اتاق کنفرانس برگزار شد. برین، پس از چند پرسش از امید، با اذعان به ناتوانی در برابر مصاحبه‌شونده توانای خود، همکاران دیگری را به اتاق دعوت کرد تا او را در امر مصاحبه یاری کنند. مصاحبه 5 ساعت به درازا کشید و سپس امید کردستانی که آن زمان 36 ساله بود، به استخدام رسمی گوگل درآمد.
وی توانست، فروش شرکت گوگل را از صفر به 3 میلیارد دلار برساند.
گوگلی‌ها، 99 درصد درآمد امروز خود را مدیون ابتکاری هستند که سال‌ها پیش امید کردستانی به خرج داد. وی با استفاده از مهم‌ترین دارایی گوگل یعنی ترافیک بالا، از آگهی‌های تکی و کوچک، میلیون‌ها دلار پول نصیب گوگل کرد.
او تئوری حراج و تمرکز بر نیازهای مشخص هر صاحب آگهی را – از مثلاً یک لوله‌کش ساده تا بزرگ‌ترین آگهی‌دهندگان بین‌المللی به گوگل تزریق کرد به طوری که اگر سرگی برین و لری پیج را بنیانگذاران گوگل بدانیم، باید امید کردستانی را بنیانگذار مالی – بیزینسی گوگل به حساب بیاوریم.
امید کردستانی، که از دید مجلة تایم در سال 2006 به عنوان یکی از افرادی برگزیده شد که تأثیر مهمی در دنیا داشته‌اند، هم اکنون با 9/1 میلیارد دلار ثروت خالص یکی از ثروتمندهای جهان است. مجلة فوربس هم او را به عنوان دومین ایرانی ثروتمند در جهان معرفی کرد.
او همچنین به عنوان رئیس هیات مدیرة شبکه اجتماعی توییتر معرفی شد. جک دورسی، مدیرعامل توییتر، با اعلام این خبر در حساب توییتر خود نوشت: «امید، رهبری اثبات شده و با تجربه است که مستقیماً به من و مدیرت برای جذب بهترین افراد کمک خواهد کرد.»
نیویورک تایمز با اشاره به توانایی‌های مدیریتی کردستانی نوشته است: بعد از آشفتگی مدیریت در توییتر، کردستانی می‌تواند آرامش و ثبات را برای این شبکه اجتماعی به ارمغان بیاورد.
او در جشنوارة ایرانیان آمریکا در سال 2007 م به عنوان «ایرانی سال» برگزیده شد.
وی یکی از بنیانگذاران بنیاد خیریة پارسی است که علاوه بر دستگیری از دانشجویان ایرانی، در راه‌انداری شرکت‌ها و به ثمر رسیدن ایده‌های کارآفرین‌های ایرانی نیز کمک می‌کند.
کردستانی در سال 2009 م گوگل را ترک کرد و به مشاورة تجاری به صورت شخصی پرداخت. او در سال 2015 م به دعوت جک دورسی مؤسس توییتر، ریاست هیأت مدیرة این شرکت را بر عهده گرفت.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *