انوشه انصاری

انوشه انصاری

پژوهشگر، فضانورد عضو شورای مشورتی ناسا

1345 خ –  ؟

انوشه انصاری، در سال ۱۳۴5 خ و در مشهد متولد شد. او در سال ۱۳۶3 خ (1984 م) به همراه خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرد. انوشه مدرک کارشناسی خود را در رشتة مهندسی الکترونیک و علوم رایانه (EECS) از دانشگاه جورج میسون و مدرک کارشناسی ارشد خود را در زمینة مهندسی الکترونیک از دانشگاه جورج واشنگتن اخذ کرده ‌است. او پس از بازگشت از فضا مشغول طی کردن دوره‌ای در دانشگاه سوئین‌بورن بود تا بتواند دومین مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتة ستاره‌شناسی دریافت کند.
انصاری، در سال ۲۰۰0 م از سوی مجلة زن شاغل به ‌عنوان کارآفرین برتر شناخته شده ‌است. او از بنیانگذاران یک شرکت مخابراتی در آمریکا به نـام تی. تی. آی (TTI) بوده که اکنون تحت مالکیت سنوز نتورک قرار دارد.
انوشه انصاری، به همراه برادر همسرش در سال 2003 م جایزة ۱۰میلیون‌ دلاریِ سالیانة «انصاری اکس- پرایز» (Ansari X- Prize) را بنیان نهاد. هدف از این جایزه، تشویق بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری و ورود به بازار سفرهای فضایی است که تا پیش از این، در انحصار تعداد انگشت‌شماری از دولت‌ها بوده‌ است.
انوشه، همیشه عاشق فضا و فضانوردی و در پی راه یافتن به فضا بوده‌ است. در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه به‌ طور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری به‌ عنوان اولین زن گردشگر فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز، که برای بهار ۱۳۸۵ برنامه‌ریزی شده ‌بـود، به مدار زمیـن سفر خواهد کـرد. اما پس از رد صـلاحیت دایسوکه انوموتو، داوطلـب ژاپنی، به دلایـل پـزشکی و جـا مانـدن او از مـأمـوریت سایوز تی‌ام‌ای – 9، قرار شد انوشه انصاری در 23 شهریور 1385 با این گروه همراه شود.
وی اولین فضانورد با اصلیت ایرانی در دنیاست و اولین زن کیهان‌گرد و چهارمین نفری است که هزینة سفر فضایی خود را پرداخت کرده ‌است. او همچنین پس از عبدالاحد مومند، فضانورد افغان دومین فضانورد فارسی‌زبان است. انصاری ترجیح می‌دهد در مورد خود از عنوان «فضانورد همراه» به جای واژة «گردشگر فضایی» استفاده کند. وی در روی لباس خود دو پرچم ایران و آمریکا را نقش کرده بود و دلیل این کار را اظهار دِین خود به این دو کشور که در موفقیت وی نقش داشته‌اند، بیان کرد.
او در طول 9 روز اقامت خود در ایستگاه بین‌المللی فضایی مجموعه آزمایش‌های علمی از جمله پژوهش در مورد علل کم‌خونی، تأثیر تغییرات ماهیچه‌ای بر کمردرد و تأثیر تشعشعات فضایی بر روی فضانوردان ساکن در ایستگاه بین‌المللی فضایی و گونه‌های میکروبی که در آن ایستگاه پرورش داده شده‌اند را برای آژانس فضایی اروپا انجام داد.
انوشه انصاری، مؤسسة خیریة «بنیاد اهورا (Ahoora Foundation)» را همراه برادر همسرش، جمشید انصاری، اداره و حمایت مالی می‌کند.
او همچنین به ‌همراه امیر و حمید انصاری در حوزة خانه دیجیتال (Digital Home)، شرکت پرودیا سیستمز را با هدف راه‌اندازی یک سیستم پیشرفته برای آمیختن و استفادة آسان‌تر از محصولات و فایل‌ها و تولیدات ابزار خانگی دیجیتال مانند ویدیو و صدا و فیلم تأسیس کرد که در هندوستان و تگزاس دفاتر رسمی دارد.
در سال ۲۰۱۵ م جامعه ملی فضای آمریکا جایزه «پیشگام فضا» را به انصاری، نخستین زن گردشگر فضایی، اهدا کرد.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *