تركمانان

تركمانان
هنگامي‌ كه تيمور بر ايران تسلـط داشت، دو دستـه از تركمـانـان در شمال غربي ايران و میان رودان (بين‌النهرين) روي كار آمدند.

  1. تركمانان قراقويونلو (782 – 873 ق)
    مؤسس حقيقي اين سلسله “قرايوسف” بود كه در شروان و حوالي آن حكومت مي‌كرد. او با دسته‌اي مركب از پانصد سوار از ياران و هواخواهان خود، از مصر به سمت آذربايجان حركت كرد. در آن زمان ميرزا ابوبكر از نوادگان تيمور بر تبريز حكومت مي‌كرد. زماني ‌كه خبر عزيمت قرايوسف را شنيد، از تبريز فرار كرد و قرايوسف بدون هيچ برخوردي وارد تبريز شد. ولي در نزديكي تبريز با ميرزا ابوبكر به سختي جنگيد و ميرزا ابوبكر به سمت كرمان فرار كرد و بدين ترتيب سراسر آذربايجان تحت تسلط قراقويونلوها در‌آمد. طولي نكشيد كه علاوه بر آذربايجان؛ اراک ، قزوين و ساوه هم جزو متصرفات قراقويونلوها در‌آمدند. اما سرانجام خاندان قراقويونلو توسط رقيب ديرينة خود تركمن‌هاي آق‌قويونلو بر‌چيده شدند.
  2. تركمانان آق‌قويونلو (780 – 920 ق)
    سرسلسله و مؤسس اين خاندان “قره عثمان” بود كه تيمور لنگ حكومت ارمنستان و اراک را به او داده بود. قره عثمان پس از مرگ تيمور قدرت فوق‌العاده‌اي يافت. پس از قره عثمان، “اميرحسن”، خاندان قره‌قويونلو را منقرض كرد و آذربايجان و نواحي غربي را نيز تحت تسلط خود در‌آورد.
    آخرين عضو اين خاندان “سلطان يعقوب دوم” بود كه حكومت فارس، اراک و خوزستان را بر عهده داشت. او با گروهي عازم جنگ با شاه اسماعيل صفوي شد، ولي از او شكست خورد و به بغداد گريخت و از آنجا نزد “سلطان سليم”، پادشاه عثماني، رفت.
اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *