توفیق موسیوند

مخترع قلب مصنوعی

1315 خ –  ؟

توفیق موسیوند، در سال 1315 خ و در روستای ورکانه در همدان متولد شد. او در کودکی چوپانی می‌کرد، از آنجایی که علاقة شدید به تحصیل داشت، به تهران آمد و وارد دانشگاه تهران شد و پس از فارغ‌التحصیل شدن در رشتة مهندسی کشاورزی با بورسیة تحصیلی به کانادا رفت و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتة مهندسی مکانیک و دکترای پزشکی و فوق تخصص جراحی قلب دریافت کرد. او پروفسور جراحی و مهندسی در انستیتوی تحقیقات قلب دانشگاه اوتاوا در کشور کاناداست.

وی همچنین سمت مدیریت بخش دستگاه‌های قلبی – عروقی انستیتوی قلب دانشگاه اوتاوا و بخش‌های تجهیزات پزشکی دانشگاه‌های اوتاوا و کارلتون را بر عهده دارد. پروفسور موسیوند عضو افتخاری فرهنگستان علوم پزشکی ایران نیز می‌باشد.

او صاحب اختراعاتی چون بای‌پس قلبی ریوی، امکان تشخیص پزشکی از راه دور و تنظیم و معالجة قلب، چندین اختراع پزشکی دیگر است. او همچنین عضو انجمن دانشمندان نیویورک است. او بعد از ۳۷ سال، در سال ۱۳۸۱ خ برای همایش بین‌المللی بوعلی سینا به زادگاهش (همدان) سفر کرد.

او در دهة هفتاد میلادی سمت‌های متعددی را در کانادا به عنوان یک مهندس برعهده داشت. او سپس با همسر کانادایی و دو پسرش به کلیولند اوهایو رفت. در این زمان بود که تلفیق علوم مهندسی و پزشکی به او کمک کرد تا به دانش نوینی در زمینة اعضای مصنوعی دست یابد و بتواند پس از مدتی قلب مصنوعی انسان را اختراع کند. پس از سه سال کار در کلینیک کلیولند، دکتر ویلبرت کئون از انستیتو قلب اوتاوا از او خواست تا سرپرستی تیم قلب مصنوعی انستیتو را برعهده بگیرد. آنجا بود که او توانست فن‌آوری قلب مصنوعی خود را گسترش داده و آن را به استانداردی برای آینده تبدیل کند. از آن پس وی سمت استادی رشته‌های جراحی و مهندسی در دانشگاه‌های اوتاوا و کارلتون را برعهده گرفت.

او کسی نیست که گذشتة خود را انکار کرده یا از آن احساس شرمندگی کند، به همین دلیل وقتی برای همایش بین‌المللی بوعلی‌سینا بعد از ۳۷ سال به ایران سفر کرد، چنین گفت: «آمده‌ام تا سرى به زادگاهم، ورکانه، بزنم و گله گوسفندها را ببینم و به آسمان صاف و پر ستاره خیره بشوم و یک بار دیگر به سال‌هاى دور کودکى‌ام بازگردم و آن نقطه عزیمتى را بیابم که هرگز فراموشش نکرده و نمى‌کنم.»

او در مدت اقامت کوتاهش در زادگاهش با صرف هزینۀ شخصی خود به آبادانی روستای خودش کمک کرد و به احیای ساختمان‌ها و خانه‌های متروک و ویران پرداخت.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *