علی ملک‌حسینی

پدر پیوند کبد در ایران

1328 خ –  ؟

علی ملک‌‌حسینی، در سال 1328 خ و در روستای چشمه‌چنار شهرستان بویراحمد به دنیا آمد. او دوران دبستان را در روستای مادوان در نزدیکی شهر یاسوج سپری کرد و پس از طی دورة متوسطه در شیراز به دانشسرای عشایری راه یافت و سپس به یاسوج که محل زندگی‌اش بود بازگشت و به مدت دو سال در روستای مزدک معلم بود. وی در سال 1350 خ جهت انجام خدمت سربازی و برای ادامه تحصیل به سپاه دانش پیوست و به دورترین نقاط مسجدسلیمان رفت و به دلیل علاقة فراوان، به تحصیل دروس مختلف و تحقیق پرداخت. پس از آن در رشتة دامپزشکی در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد، این دوران مصادف شد با مرگ نابهنگام مادرش که بر اثر بیماری کبد درگذشت. بعد از آن در همان سال دوباره در آزمون کنکور شرکت کرد و در سال 1353 خ در رشتة پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد. او پس از گذراندن دوران پزشکی عمومی با رتبة ممتاز، دورة طرح خود را به مدت یک سال در یاسوج گذراند. سپس موفق به اخذ تخصص جراحی عمومی با رتبة ممتاز از دانشگاه شیراز شد. وی در دوران دفاع مقدس به عنوان دستیار، همراه تیم جراحی عازم جبهه شد و در همین زمان با «دکتر ایرج فاضل» آشنا شد و به پیشنهاد او، جراحی عروق و پیوند اعضا را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد.
دکتر علی ملک‌حسینی، دورة فوق تخصصی جراحی عروق و پیوند کلیه را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گذراند و در همان سال به عنوان استادیار و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به تدریس مشغول شد. در سال 1369 خ برای گذراندن دورة فوق تخصصی پیوند کبد به آمریکا رفت و پس از بازگشت به ایران تیم پیوند کبد را در بیمارستان نمازی شیراز تشکیل داد و در اردیبهشت 1372 نخستین پیوند کبد در ایران و خاورمیانه را به انجام رساند و لقب «پدر پیوند کبد در ایران» را از آن خود کرد.
او در سال 1372 خ دورة تکمیلی پیوند کبد را در ایران و بسیاری از کشورها از جمله انگلستان سپری کرد و در دومین دورة چهره‌های ماندگار به عنوان «چهرة ماندگار در عرصة جراحی عروق و پیوند اعضای حیاتی» شناخته شد.
استاد ملک‌حسینی، همچنین یکی از بنیانگذاران بیمارستان پیوند اعضای ابوعلی سینا در شیراز است.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *