حسین امینی یکتا

طراح خودرو مرسدس بنز

1364 خ –  ؟

حسین امینی یکتا، در سال 1364 خ و در تهران متولد شد. او به دو زبان انگلیسی و آلمانی تسلط دارد و هم اینک مقیم آلمان است. او یکی از طراحان موفق ایرانی است که به تازگی با ارائة چندین طرح خلاقانه توانسته نام خود را به عنوان یکی از بهترین طراحان حال حاضر جهان معرفی کند.
امینی، کار خود را حدود ده سال پیش با شرکت طراحی سیوان شروع کرد. طرح‌های ارائه شده توسط این شرکت موفقیتی کسب نکردند؛ مانند سمند آمبولانس یا فیس لفیت مینی‌بوس بنز 0309 که حتی مورد توجه شرکت‌های خارجی نیز قرار گرفت. همکاری سیوان با مراکز علمی مانند دانشگاه تهران و دانشگاه شریف نیز نتیجه‌ای نداشت. امینی، بعد از این عدم موفقیت در ایران، راه موفقیت خود را در دانشگاه Scuola politecnicadi Design میلان و در رشتة طراحی خودرو دنبال کرد. پایان‌نامة او طرحی با مشخصات لامبورگینی به نام «گانادور» بود که علاوه بر کسب جوایز مختلف، شهرت زیادی برای او آورد. این طرح که مورد توجه طراحان و برندهای مطرح خودروسازی قرار گرفت باعث شد نام امینی بر سر زبان‌ها بیفتد و امینی مورد توجه شرکت مرسدس قرار گرفت و از سوی این برند، دعوت به کار شد. او پس از ورودش به دایملر سه طرح موفق دیگر ارائه داد.
اولین خودروی مفهومی مرسدس بنز که نام امینی یکتا در میان طراحان اصلی آن دیده شد، ون ویژن بود که در سال 2016 م به نمایش عمومی درآمد. این خودرو مجهز به باتری‌های 75 کیلووات ساعت است که می‌توان با هر شارژ کامل مسافتی حدود 270 کیلومتر طی کند.
دومین طرح او یک کامیون درون شهری الکتریکی است که علاوه بر سادگی در طراحی، آیرودینامیک بالایی دارد و می‌تواند به لطف پنجره مدرن، هوای مورد نیاز برای خنک کردن پیشرانۀ برق را تأمین کند. باتری‌های این کامیون 212 کیلووات ساعت در نظر گرفته شده‌اند تا با هر شارژ کامل بتواند مسافتی حدود 200 کیلومتر را طی کند. این کامیون نمونه‌ای از محصولات تجاری مرسدس بنز برای سال 2025 م است.
آخرین طراحی او خودرویی کوچک در کلاس شهری است که این مدل مفهومی، آینده محصولات در برند اسمارت را نشان می‌دهد. هر چند که فناوری‌های استفاده شده در اسمارت ویژن EQ تا سال‌های آینده دست یافتنی نخواهد بود، ظاهر آن مورد قبول کارشناسان قرار گرفته است و احتمالاً در مدل‌های جدید اسمارت تأثیر زیادی می‌گذارد. خلاقیت امینی، در فرم طراحی اسمارت به دلیل درهایی که رو به بالا و از روی چرخ باز می‌شود، مورد تحسین قرار گرفت.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *