علیاکبر صادقی
نقاش
1316 خ – ؟
علیاکبر صادقی، در سال 1316 خ و در تهران متولد شد. او از کودکی با شنیدن داستانهای شاهنامه به این سبک هنری علاقهمند شد و این اشکال نمادین، اسطورهای و افسانهای برای همیشه بخشی از نقاشیهای او شدند.
در دوران تحصیل بیشتر توجهش به نقاشی بود و به درسهای دیگر زیاد اهمیت نمیداد و در فعالیتهای نمایشی مدرسه فعال بود و کار دکور صحنه و گاه نیز گریم بازیگران را انجام میداد.
صادقی، در دوران دبیرستان نقاشی را از آواک هایراپیتان آموخت و در سال 1337 خ در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحصیل خود را ادامه داد. او در سال 1338 خ سبک ویژهای را در هنر ویترهای یا شیشهبند منقوش با حال و هوای سبک ایرانی ابداع کرد. او سالها به شیوههای گوناگون در زمینههای مختلف نقاشی همچون ساخت پوستر فیلم، نقاشی متحرک دست زد. وی فعالیت هنری را از سال 1350 خ در کانون پرورش فکری با فیلم نقاشی متحرک به نام «هفت شهر» آغاز کرد و برای چند کتاب تصویرسازی کرد. وی در این زمان در زمینۀ نقاشی متحرک، تصویرگری کتاب، نقاشی آبرنگ و رنگ روغن چیرهدست بود. او همچنین در تهیه چند فیلم برای کانون شرکت داشت که در آنها از شیوۀ خاص نقاشی خود بهره گرفت. این فیلمها در جشنوارههای جهانی مورد استقبال قرار گرفت و 15 جایزه از آن خود کرد. وی همچنین چهار جایزۀ بینالمللی برای تصویرگری کتاب نیز دریافت کرد.
او جزو اولین هنرمندان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یکی از بنیانگذاران فیلمهای انیمیشن این مؤسسه بوده است. صادقی در سال 1356 خ فیلمسازی را کنار گذاشت و به نقاشی به سبک سورئالیسم روی آورد و در سال 1367 خ پس از سالها نقاشی با آبرنگ را از سرگرفت.
از جمله جوایزی که صادقی دریافت کرده است، میتوان به جایزۀ اول تصویرگران کتاب آسیا در سال 1978م، برای کتاب صادقی چون تفکر نیست اشاره کرد، از دیگر جوایز او جایزۀ اول جشنواره لایپریک در سال 1980م، به عنوان زیباترین کتاب پیروزی و جایزۀ اول گرافیک بهترین تصویرگری کتاب سال تهران در سال 1368 خ اشاره کرد.
نمایشگاههای متعددی از آثار این هنرمند در داخل و خارج از کشور برپا شده است. در سال 1370 خ؛ در بیست و پنجمین سالگرد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان او برای دستاوردهای برجستهاش در تصویرسازی کتاب و فیلم مورد تقدیر قرار گرفت.