علی خادم حسینی

استاد زیست فناوری دانشگاه هاروارد

1355 خ –  ؟

علی خادم حسینی، در سال 1355 خ و در تهران متولد شد. او در 12 سالگی ایران را به همراه والدینش به مقصد کانادا ترک کرد و پس از گذراندن دورة دبیرستان در انستیتو جرویس کالیگیت این کشور، وارد دانشگاه تورنتو شد و دوره‌های لیسانس و فوق‌لیسانس خود را در همین دانشگاه در رشتة مهندسی شیمی گذارند و پس از آن در سال 2005 م مدرک دکتری خود را در رشتة مهندسی زیستیBioengineering از دانشگاه MIT آمریکا دریافت کرد. وی به عنوان استادیار علوم پزشکی و سلامت دانشکدة پزشکی هاروارد و یکی از اساتید کمیتة مشترک فناوری و علوم سلامتی MIT-Harvard مشغول به کار است. او دانشمند در زمینة مهندسی پزشکی، بیومتریال و مهندسی بافت است.
این استاد برجستة ایرانی که در فاصلة سال‌های 2003 تا 2007 م حدود 85 مقالة چاپ شده در مجلات معتبر و ثبت اختراع داشته است، تا کنون برندة 7 جایزة معتبر و افتخارات علمی گوناگون همچون قرارگیری در لیست 35 نفرة برترین محقق جوان از طرف مجلة technology review شده است، همچنین نامزد دریافت جایزة علمی معتبری همچون BMW در آلمان بود. همچنین تحقیقات وی به خاطر کاربردی بودن، بورس معتبر U54 انستیتو ملی سلامت آمریکا (NIH) را دریافت کرده است و مورد حمایت مالی آنان قرار دارد.
فعالیت اخیر ایشان که این روزها در صدر خبرها قرار دارد ساخت اندام بیولوژیکی انسان مانند قلب به کمک مهندسی بافت است که امیدها را برای نزدیک شدن به آرزوی دیرین پزشکان که همان ساخت بافت‌هایی شبیه بافت‌های انسان است، زنده کرده و امیدهای تازه‌ای را در کالبد بیمارانی که در بیمارستان‌ها هر لحظه امکان مرگشان وجود دارد دمیده است.
پروفسور علی خادم حسینی، استاد ایرانی دانشگاه MIT، برای نخستین بار در جهان در حال ساخت «بافت‌های مصنوعی بیولوژیکی» است که جان میلیون‌ها بیمار نیازمند در سراسر جهان را نجات خواهد داد. او در گفتگو با «مهر» ابراز عقیده کرد که قلب، کبد و سایر اندام‌های حیاتی که از این طریق تولید خواهند شد پاسخگوی نیاز بیمارانی خواهد بود که هر لحظه امکان مرگ آن‌ها وجود دارد. استاد و محقق برجستة MIT و استاد برجستة کمیتة مشترک فناوری و علوم سلامتی MIT و هاروارد گفت: پروژة بی‌سابقه‌ای که من آن را آغاز کرده و به تدریج وارد مراحل عملی و پیشرفتة خود می‌شود استفاده از مهندسی بافت (tissue engineering) در ساخت ارگان‌های حیاتی بدن انسان است.
این تحقیقات به جهت کاربردی بودن اخیراً از سوی مسئولان مجلة معتبر علمی- تحقیقاتی تکنولوژی رویو (technology review) مورد توجه قرار گرفته و از این‌رو او توانست به عنوان یکی از 35 مخترع و مبتکر برتر زیر 35 سال جهان معرفی شود.
استاد ایرانی هاروارد – ام‌آی‌تی به عنوان برندة جایزة محقق جوان انجمن مهندسی و علوم نانو (AIChE) مؤسسة مهندسان شیمی آمریکا در سال 2014 م انتخاب شد. این جایزه بطور سالانه اهدا شده و تحقیقات میان‌رشته‌ای برجسته در علوم و مهندسی مقیاس نانو توسط دانشمند یا مهندسی را که در مراحل اولیة کار حرفه‌ای خود (ظرف مدت 10 سال از اتمام بالاترین مدرک) قرار دارد، به رسمیت می‌شناسد. جایزة مذکور در نشست پائیزه AIChE در آتلانتا به پورفسور علی خادم‌ حسینی اهدا شد که در آن به عنوان سخنران جایزة انجمن مهندسی و علوم نانو حضور داشت.
همچنین اخیراً آژانس خبری تامسون رویترز، پروفسور خادم حسینی را به عنوان یکی از پژوهشگران پر ارجاع در فهرست خود که در ژوئن 2014 م منتشر شد، معرفی کرد. این فهرست متشکل از محققان در دسته‌بندی‌های مختلف علمی است که به طور معمول شامل کمتر از 1 درصد از تمام پژوهشگران است. دکتر خادم‌ حسینی در حوزة علم مواد این جایگاه را به خود اختصاص داده است.
پیش از این نیز در ماه مه، این دانشمند ایرانی توسط بنیاد خانوادة بلاواتنیک به عنوان یکی از فینالیست‌های جایزة ملی برای دانشمندان جوان حوزة علوم و مهندسی فیزیک 2014 م انتخاب شده بود. این جایزه به دستاوردهای نوآوران دانشمندان جوان پسادکتری و دانشگاهی حاضر در نیویورک، نیوجرسی یا کانکتیکات از سوی آکادمی علوم نیویورک اهدا می‌شود.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *