کامران طباطبایی دیبا

معمار و طراح موزة هنرهای معاصر

1315 خ – 

کامران طباطبایی دیبا، در سال 1315 خ و در تهران به دنیا آمد. او در رشتۀ معماری دانشگاه هاروارد واشنگتن‌دی‌سی تحصیل کرد و پس از فارغ‌التحصیلی در این رشته، یک سال در رشتۀ جامعه‌شناسی تحصیل کرد و سپس به ایران بازگشت و رئیس و طراح ارشد شرکت مهندسین مشاور DAZ شد. DAZ در ایران پروژه‌های بزرگ و گوناگونی به انجام رسانید و به سرعت توسعه یافت به طوری که در سال 1977 م صدوپنجاه پرسنل داشت.
کامران دیبا، به سنت‌های بومی و نیازهای جامعۀ مدرن بسیار علاقه داشت و بناهای زیبا و ماندگاری همچون موزة هنرهای معاصر تهران، فرهنگسرای نیاوران و فرهنگسرای شفق؛ مسجد موزة فرش ایران و برخی بناهای دانشگاه جندی شاپور از کارهای اوست. در واقع دیبا مؤسس و اولین مدیر موزة هنرهای معاصر تهران بود.
وی به عنوان مشاور و برنامه‌ریز شهری در وزارت مسکن و توسعۀ ایران خدمت کرده است. پیش از انقلاب او و گروهش پروژة «شهر جدید شوشتر» را در خوزستان آغاز کردند که دیبا معمار و برنامه‌ریز آن بود. این پروژه بیشترین موفقیت خود را مرهون الگوهای ساختاری و گونه‌های ساختمانی سنتی است که دیبا مورد استفاده قرار داده است. این طراحی برندة جایزة «آقاخان» شد و در نمایشگاه آثار معماری و شهرسازی قرن بیستم، در لس‌آنجلس به عنوان طرح برگزیده در مجموعه آثار معماری و شهرسازی جهان به نمایش گذاشته شد.
مهندس دیبا، در سال 1977 م ایران را به قصد زندگی در پاریس و واشنگتن دی‌سی ترک کرد تا به صورت شخصی کار کند. پروژه‌های او شامل طرح‌های خانه‌سازی در ویرجینیا و طرح توسعة هتلها در اسپانیاست. وی در سال 1977 م به عنوان منتقد با دانشگاه «کرنل» همکاری کرد. وی به عنوان یک نقاش چندین نمایشگاه انفرادی در ایران، آمریکا، پاریس و ونیز بر پا کرد، همچنین گردآورنده و واسطة فروش آثار نقاشی معاصر غرب بود.
مهندس دیبا، پسرعموی ملکة سابق ایران «فرح دیبا» است.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *