مونا جراحی

مهندس برجستة برق دارای نشان استعداد برتر سال در آمریکا

1357  خ –

مونا جراحی، متولد 1357 خ پس از گرفتن مدرك كارشناسي مهندسي برق از دانشگاه صنعتي شريف در سال 1379 خ (2000 م)، براي ادامه تحصيل به آمريكا رفت. او مدرك فوق ليسانس و دكتري خود را در رشتة مهندسي برق به ترتيب در سال‌هاي 2003 و 2007 م از دانشگاه استنفورد دريافت كرد. وی سپس دورة فوق دكتري خود را در دانشگاه بركلي در سال 2008 م به پايان رساند. پس از آن به عنوان استاديار در دانشگاه ميشیگان، سپس در سال 2013 م به عنوان عضو هيأت علمي مهندسي برق و مدير آزمايشگاه الكترونيك تراهرتز در دانشگاه UCLA مشغول به كار شد.

مونا جراحي، دانشيار مهندسي برق دانشگاه كاليفرنياي جنوبي در لس‌آنجلس در مدرسة مهندسي و علوم كاربردي هنري ساموئل است.

جراحي، در حال كار و تحقيق براي توسعه فناوري اپتوالكترونيك بسيار سريع، براي استفاده در زمينه‌هاي سلامت، مخابرات و سنجش از راه دور و كاربردهاي ديگر است.

پروفسور مونا جراحی، در مراسمی که در کاخ سفید برگزار شد، نشان «استعداد برتر حرفه‌ای جوان سال» را از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا به دلیل فعالیت‌‌های وی در خصوص ساخت وسایل نانوالکترونیک و نانوفتونیک و همچنین تحقیقات و انجام پروژه‌های خلاق در گسترش و صنعتی کردن فناوری «تِراهِرتز» دریافت کرد. فناوری «تِراهِرتز» در صنایع پزشکی، دارویی و ماشین‌آلات کاربرد دارد. جايزة مذكور بالاترين افتخاري است كه دولت آمريكا در زمينة پژوهش در علوم مهندسي در ابتداي مراحل شغلي ارائه می‌دهد. پروفسور جراحی تنها ایرانی‌تبار حاضر در بین ۱۰۲ استعداد برتر سال بود که در سال 2013 م مفتخر به گرفتن این نشان شد.

جایزة ریاست‌جمهوری (جایزة پیشرفت شغلی زودهنگام) برای استعدادهای برتر حرفه‌ای مهندسان و پژوهشگران در سال ۱۹۹۶ م به دستور کلینتون و با همکاری شورای ملی علوم و فناوری آمریکا بنیانگذاری شد. این جایزه، ارزشمندترین جایزة دولتی است که یک مهندس یا پژوهشگر در اوایل زندگی حرفه‌ای خود می‌تواند دریافت کند.

دكتر Vijay K. Dhir رئيس دانشكدة مهندسي UCLA گفت كه جراحي هشتمين عضو اين دانشكده است كه جايزة PECASE را دريافت مي‌كند. وي گفت اين خبر مهمي است كه فعاليت‌هاي علمي – پژوهشي جراحي مورد تقدير رئيس‌جمهور شده است. ما مطمئن هستيم كه او به عنوان عضو دانشكدة مهندسي UCLA در آينده، خود را بيشتر بروز مي‌دهد و شهرت و اعتبار خود را براي آموزش مهندسان و رهبران آينده و نيز ارائة خدمات عمومي و تحقيقات مرزهاي دانش صرف خواهد كرد.

جراحي، تاكنون جايزه‌هاي متعددي را برده است كه مي‌توان به جايزة پيشگامان مهندسي از آكادمي ملي بنياد مهندسي Grainger، جايزة پيشرفت شغلي زودهنگام از بنياد ملي علوم و جايزة محققين جوان از دفتر تحقيقات نظامي آژانس پروژه‌هاي دفاعي پيشرفته مركز تحقيقات نظامي اشاره نمود.

اشتراک گذاری مقاله : Array
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *